ponedjeljak, 11. lipnja 2012.

Larin izbor glumci

Doris Pinčić (Lara Božić)
Privlačna i prirodno lijepa. Djeluje kao da je iz nekog drugog vremena, zbog svoje jednostavnosti i mudrosti. Nije žena od velikih riječi, no kada govori, njezini stavovi mijenjaju okolinu. Zbog velikog i iznimnog talenta stric ju je nagovorio da upiše Glazbenu akademiju. Studirala je klavir, a rado i često pjeva. U seriji Lara je upravo završila fakultet i nalazi se u odlučujućem trenutku u svom životu: no mora pronaći posao ili se vratiti na selo. Lara je skromna, jer je skromnog podrijetla i nije jako ambiciozna. Ne živi kao i većina mladih danas, ali sanja o velikoj i pravoj ljubavi. Sklona idealizaciji, vjerna je žena koja je u stanju koliko god treba čekati svog muškarca i odolijevati mnogim problemima suvremenog doba. Religiozna je i iskreno vjeruje da su nam neki ljudi određeni za njezin život.

Ivan Herceg (Jaša Zlatar)
Mladolik i snažan je, ali tih i često neodlučan. Muškarac je koji ne koristi mnogo riječi, zna biti temperamentan kada mu dojadi, ali je ipak optimist koji djeluje starije nego što jest. Drži do obitelji i obiteljskog imena. Morat će uveliko promjeniti život da bi dobio ljubav svog života. Več je u srednju školu otišao u Ameriku, te je tamo završio i fakultet. Kroz taj cijeli niz godina, vraćao se kući samo preko lijeta i divio se svom ocu koji je gradio brodarsku tvrtktu. Jašin otac ima impresivnu flotu brodova i očekuje da Jaša bude njegov nasljednik. Godine mladosti koje je proveo daleko od kuće Jašu su ojačale, no učinile i pomalo zatvorenijim. Vratio se tih i pomalo čudan i čini se da sve svoje probleme rješava u sebi, a sve svoje odluke donosi bez bez da se posavjetuje sa nekim.

Ecija Ojdanić (Nela Zlatar)
Vrlo snažna, njegovana i tvrdoglava dalmatinska žena koja vodi cijelu obitelj dok je suprug preopterećen poslom. Nekad je bila preljepa žena, razvela je sadašnjeg muža od bivše žene i udala se jako mlada. Odmah potom rodila je sina te nekoliko godina poslije i kći. Iako se jako posvetila obitelji, odnosno nikad nije radila, zapravo je uvijek imala poslugu oko sebe te je imala dovoljno vremena da se bavi tračevima i ostalim glupostima. Uživa u bogatstvu koji joj je suprug pružio svojim teškim radom te će učiniti sve da Zlatarovi zadrže ugled, dostojanstvo savršene “zlatne” obitelji. Nije romantičar i ne vjeruje u ljubav, izuzetno je racionalna, tako da ju iskreno neobično to što se njezin sin povodi srcem, a ne glavom. Pustila ga je da jako mlad ode od kuće misleći da će tako postati pravi muškarac.

Frane Perišin (Tonči Zlatar)
Stariji muškarac koji se dobro drži jako miran i tih. Jako dobar biznismen ali je često odvojen od obitelji radi jako puno posla. Jako popušta svojoj ženi jer je ludo voli. Ima jaku grižnju savjesti savjesti zbog toga što je ostavio svoju prvu ženu zbog Nele, zajedno s prvim sinom Dinkom. Kad ga ga nešto loše krene uvjek se uhvati pola da ih izbije iz glave. Najviše je razmazio svoju kčer Nicol jer je jakov bio na školoovanju u Americi. Od Jakova očekuje da će ga automatski po povratku naslijediti ga u posluje snob. On je iskren muškarac koji cijeni i voli život.
Jagoda Kumrić (Nikol Zlatar)
Mlada i naivna ustvari još djevojčica koja svom silom želi biti odrasla. Nikol je duhovita i lijepa, ali poprilično bahata zato što je navikla da uvjek sve bude po njenom. Jakova naprosto obožava jer joj je bio uzor i najbolji prijatelj u dijetinstvu.Zato je ne veseli što odmah po povratku u njegov život ulazi žena koja bi trebala zauzeti ključno mjesto u Jašinom životu. Na Nikol danas najviše utječe majka koja ju je razmazila. Odrasla u obilju, Nikol je najpopularnija djevojka u gradu. Na ljubav i muškarce gleda preko novčanika i kako bi stekla još veči status.

Marija Kohn (Anđela Zlatar)
Tipična dobra dalmatinska baka na kojoj se vidi da je gospođa iz dobrostojeće obitelji. Izgubila je muža rano i sin jedinac Tonči joj je sve. Snahu poštuje, ali ne cijeni previše. Još je ponekad u kontaktu s prvom snahom Blankom, profesoricom u glazbenoj školi i unukom Dinkom. Obožava sve svoje troje unuka. Vrlo je pravična i nije impresionirana bogatstvom u kojem se našla. Zamjera Neli način odgoja Nikol i činjenicu da je Jakova pustila tako daleko od kuće.

Ornela Vištica (Karmen)
Rasna crnka iz radničkog naselja u kojemu povremeno konobari. Ljubavnica je vlasnika gostione u koju će smjestiti Laru, što će izazvati pravu buru. Karmen je prostodušna, dobra kao kruh, ali voli popiti, pjevati i zabaviti se. Najbolja je prijateljica od Lare koja če uvjek biti uz nju.

Bruna Bebić Tudor (Blanka Zlatar)

Bivša supruga od Tončija Zlatara. Jako poštena osoba koja se nije snašla u bogatstvu i uspjehu koji je postignuo Tonči. Odrekla se svega što je trebala dobiti za razvod sa Tončijem što nikako nijemogao prihvatiti njhov sin. Ona živi kod svoje unuke koje baš i nema često. Od razvoda se nije još oporavila jako je usamljena a i od razvoda se još nije opiravila.

Filip Juričić (Dinko Zlatar)
Tončijev sin iz prvog braka. Bahat, problematičan i gonjen željom za osvetom i bijesom. Nesretan je i vječno ljubomoran na Zlatarove. Istovremeno želi sve što oni imaju, no ne želi kontaktirati s ocem. Nadao se da se Jakov nikada neće vratiti, on mu je rak rana, blistavi lijepi uspješan sin koji ga je tako lako zamijenio. Otac je dvije djevojčice i ponavlja iste greške koje je radio njegov otac, no toga nije svjestan.

Sanja Vejnović (Mija Božić)
Ona je Larina majka. Odrasla na Korčuli. Kao malda djevojka zatrudnjela je s mornarom koji je napustio. Samohrana majka pažljivo radila na velikom glazbenom talentu kojeg je kći Lara pokazivala. Te je ostala raditi na otoku kao kuharica u restoranu i puno je štedjela kako bi mogla sve omogućiti kčeri Lari.

Mladen Vulić (Alen Dijak)
Vlasnik konobe i ujedno Karmelin ljubavnik. On je tipični Dalmatinac koji najviše voli fjaku, piće te što manje napora i obaveza u životu. Kad je trijezan uvijek je šarmantan privlači žene stavom alfa mužjaka a i ima smisla za humor. Sukobe voli riješavati šakama i galamom. Oženio se samo zbog novca kako bi se maknuo iz siromaštva i problema sa zakonom.